Luxemburgers willen stunten voor Oranje: 'Zal ik tegen de andere jongens zeggen'

Luxemburgers willen stunten voor Oranje: 'Zal ik tegen de andere jongens zeggen'

07-10-2017 10:11
9

Gerson Rodrigues gaat er zaterdagavond alles aan doen om met Luxemburg voor een stunt te zorgen tegen Zweden. De 22-jarige aanvaller van Jupiler League-ploeg Telstar ziet Oranje graag naar het WK gaan.

"Ik zal mijn best doen", zegt Rodrigues tegen de NOS. "Voor Nederland is het belangrijk dat Luxemburg een goed resultaat haalt tegen Zweden. Dat zal ik ook tegen de andere jongens zeggen. Misschien scoor ik, misschien niet, maar ik zal mijn best doen tegen Zweden. Ik hou wel van het Nederlands elftal. Ze zijn goed. Nederland is ook erg mooi. Ik zie Nederland graag op het WK."

Rodrigues was met Luxemburg dicht bij een stunt tegen Frankrijk, al is een 0-0 tegen de Fransen ook een resultaat om over naar huis te schrijven. Bij de brilstand schoot de Telstar-aanvaller vlak voor tijd op de paal. "De coach zette de tactiek uit. Hij zei precies wat we moesten doen en dat deden we. Het elftal verdedigde goed tegen de gevaarlijke Franse aanvallen. Op een zeker moment viel ik in en deed ik mijn best. Dat is altijd zo. Ik kwam er vers in en dan ben je gemotiveerd. Dan is er de paal. Jammer. Ik had moeten scoren."

De 22-jarige Rodrigues speelt nu nog bij Telstar, maar hoopt in de toekomst voor grotere clubs te spelen. "Ik wil graag een groot voetballer worden om mijn familie te steunen en mijn moeder gelukkig te maken.