'Jij hebt tijdens zomervakantie besloten: hij komt niet in plannen van Ajax voor'

'Jij hebt tijdens zomervakantie besloten: hij komt niet in plannen van Ajax voor'

07-10-2017 10:28
7

De zeventienjarige Kees de Boer kreeg afgelopen zomer van Ajax te horen dat hij moest vertrekken. Zodoende tekende de middenvelder een driejarig contract bij Swansea City. Zijn vertrek uit Amsterdam was niet leuk.

Vader Quido stond raar te kijken toen toenmalig jeugdtrainer Gery Vink ineens geen beroep meer deed op De Boer. Bij Ajax waren ze eerst lyrisch over het talent, maar even later was het zoeken naar antwoorden. "Eind maart voelden we het wel al aankomen, dus hebben wij tegen Ajax gezegd: als jullie nu al weten dat hij weg moet, dan willen we dat graag nu weten", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Dan kunnen we, omdat we ook weer naar een nieuwe school op zoek moesten, alvast verder zoeken."

"Bij het eindgesprek gooiden ze het op zijn fysiek. Ik heb toen ook tegen Vink gezegd: jij hebt tijdens de zomervakantie al besloten: Kees de Boer komt dit jaar niet in mijn plannen voor. Dat kan niet anders. In zijn eindgesprek in mei van 2016 hoorde hij dat hij na zijn langdurige blessure goed was teruggekomen en een goed seizoen had gehad. Hij kreeg het stempel 'minimaal Ajax-niveau, waarschijnlijk hoger'. Zonder verder één wedstrijd te spelen kwam hij niet meer in het plaatje voor. Hij heeft het hele seizoen nog geen zestig minuten op zes gespeeld bij O17. Leg het mij maar uit."

Toch heeft De Boer geen moment spijt van zijn zes jaar tijd bij Ajax. "Ik ben een betere voetballer geworden, heb veel vrienden gemaakt en heb het hier erg naar mijn zin gehad. Ik heb dus nog steeds een goed gevoel bij Ajax."