Update: Competitieduels lijken niet in gevaar te komen voor Ziyech en El Ahmadi

Update: Competitieduels lijken niet in gevaar te komen voor Ziyech en El Ahmadi

08-10-2017 17:49
79

De kans bestaat dat Ajax en Feyenoord het op zondag 5 november zonder Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi moeten doen tegen respectievelijk FC Utrecht en ADO Den Haag. Marokko speelt een dag later een mogelijk cruciaal WK-kwalificatieduel met Ivoorkust.

Marokko kan zich tegen de Ivorianen voor het eerst sinds 1998 plaatsen voor het WK. De ploeg van bondscoach Hervé Renard heeft alles in eigen hand als er zaterdag wordt gewonnen van Gabon. Concurrent Ivoorkust kwam vrijdag niet verder dan 0-0 tegen Mali. Als Marokko zaterdag wint, speelt het elftal op 6 november het cruciale duel met Ivoorkust.

Renard zal dan logischerwijs een beroep willen doen op Ziyech, maar ook op El Ahmadi. Ziyech speelt op 5 november met Ajax tegen Utrecht, daar waar Feyenoord een uitwedstrijd speelt tegen ADO Den Haag. FC Groningen moet het tegen Heracles Almelo wellicht stellen zonder Mimoun Mahi.

De datum voor de WK-kwalificatiewedstrijd is opvallend, omdat de wedstrijden in Europa om de play-offs later op de agenda staan. Die worden gespeeld tussen 9 en 11 november en tussen 12 en 14 november.

Update 08/10 17.49: Volgens Afrikaanse bronnen vindt de interland tussen Marokko en Ivoorkust plaats op 11 november in plaats van 6 november. Dat zou betekenen dat Ziyech en El Ahmadi in principe 'gewoon' aanwezig kunnen zijn tegen respectievelijk FC Utrecht en ADO Den Haag.