'Supporters pissig: 'geobsedeerd' Liverpool liet Ajacied door handen glippen'

'Supporters pissig: 'geobsedeerd' Liverpool liet Ajacied door handen glippen'

07-10-2017 16:24
17

Liverpool had in augustus de mogelijkheid om Davinson Sánchez (toen Ajax, nu Tottenham Hotspur) en Kalidou Koulibaly (SSC Napoli) te contracteren. De Premier League-grootmacht was echter dusdanig gericht op het vastleggen van Virgil van Dijk, dat de club beide verdedigers liet lopen. Dat schrijven Engelse media. 

Maandenlang flirtte Liverpool met Southampton-ster Van Dijk. De international van Oranje had zelf óók wel oren naar een lucratieve transfer naar Anfield Road. Uiteindelijk besloot zijn werkgever echter niet mee te werken aan een overstap naar het 'geobsedeerde' Liverpool, weet The Daily Mail. 

Manager Jürgen Klopp kwam daardoor van een koude kermis thuis. Hij kreeg in augustus de kans om Sánchez of Koulibaly in te lijven, maar rekende op de komst van Van Dijk. Uiteindelijk kwam er geen enkele nieuwe centrale verdediger naar The Reds. Toen Tottenham in augustus een bod van ruim 40 miljoen op Sánchez uitbracht, mengde Liverpool zich niet in de strijd om de Colombiaan. 

Fans snappen niets van het beleid van hun club, zéker nu Sánchez een uitstekende versterking voor Spurs blijkt te zijn. Vorig seizoen was de zwakke defensie ook al de achilleshiel van het team van Klopp. In de Premier League draait Liverpool de laatste weken matig. Van de afgelopen vier competitieduels werd er slechts één gewonnen. Pas twee keer hield de nummer zeven van de ranglijst de nul.