Perez legt vinger op zere plek: 'Toch anders dan niet aan de bak komen bij Spurs'

Perez legt vinger op zere plek: 'Toch anders dan niet aan de bak komen bij Spurs'

07-10-2017 16:39
18

FOX Sports-analist Kenneth Perez vindt het niet meer dan logisch dat het niveau van het Nederlands elftal de afgelopen jaren is gedaald. De spelers van Oranje zijn nu eenmaal actief bij veel mindere clubs dan vroeger, weet hij. 

"Heel de wereld kijkt nu anders naar Oranje. Zo van: wat is daarmee gebeurd? Alleen de publieke opinie in Nederland wil daar nog niet aan. Ik vond een 3-1 zege op Bulgarije een goede uitslag. Dan nog zijn er mensen die vinden dat dat 5-1 of 6-1 had moeten worden, maar dat is niet meer de realiteit", steekt Perez van wal. 

"Als je je enigszins verdiept, zie je het probleem wel. Waar spelen de internationals van nu? Voor welke clubs en hoeveel minuten maken ze daar? Als je dat analyseert, is het niet zo vreemd dat je niet meer zo sterk bent als vroeger", vervolgt de Deen. 

"Er was een tijd waarin de spelers van Oranje allemaal speelden bij de grootste clubs en daar ook nog eens bepalend waren. Dat is toch wat anders dan meehobbelen bij Bournemouth of niet aan de bak komen bij Tottenham."

Lees ook: Perez baalt van blessure: "Middenveld veel beter in balans dan met Sneijder erbij"