'Het maakt niet uit of Kluivert, Neres, Younes of Cerny op flanken staat bij Ajax'

'Het maakt niet uit of Kluivert, Neres, Younes of Cerny op flanken staat bij Ajax'

07-10-2017 19:04
5

Simon Tahamata vindt het terecht dat Marcel Keizer in de laatste wedstrijd van Ajax koos voor Amin Younes en David Neres op de vleugels. Wel is de oud-Ajacied kritisch.

Tahamata, die van 1971 tot 1980 als buitenspeler furore maakte bij Ajax, erkent dat er in Amsterdam problemen zijn op de vleugels. "Dolberg en Huntelaar krijgen niet genoeg aanvoer vanaf de zijkant. Ze moeten er gewoon harder op trainen", zegt hij tegen Voetbal Inside.

"Het maakt in principe niet zoveel uit of Justin Kluivert, David Neres, Amin Younes of Vaclav Cerny op de flanken staat. Het zijn dingen waarop je kunt trainen. Geef eens voorzetjes met je verkeerde been, ga eens buitenom. Het komt wel goed hoor met ons, daar niet van."

Als Tahamata op de stoel van trainer Marcel Keizer zou zitten, zou hij het wel weten. "Ik zou zo blijven voetballen, dus met Neres en Younes. Neres heeft het wel bewezen aan de rechterkant. Hij scoort, iets wat anderen nog niet gedaan hebben. Justin (Kluivert, red.) is pas achttien geworden, dus hij heeft tijd zat. Neres is wat productiever dan Justin."