'Neymar loopt 26 miljoen mis en eiste Champions League-uitsluiting Barcelona'

'Neymar loopt 26 miljoen mis en eiste Champions League-uitsluiting Barcelona'

07-10-2017 19:22
34

Een opzienbarend bericht uit Spanje: Neymar zou bij de UEFA hebben aangedrongen op Champions League-uitsluiting voor FC Barcelona. Dat meldt AS.

Neymar zou van zijn advocaten het advies hebben gekregen om een klacht in te dienen bij de UEFA. De Europese voetbalbond zou Barcelona vervolgens uit de Champions League moeten weren, maar ging daar niet in mee. Een meningsverschil over een loyaliteitspremie van 26 miljoen euro ligt volgens AS ten grondslag aan de klacht.

Wedden

Meer odds

De Catalanen hadden in het contract van Neymar op laten nemen dat de vader van de aanvaller een bonus van 26 miljoen euro zou krijgen als hij per 31 juli nog in Camp Nou speelde. Neymar vertrok inderdaad na die datum, maar Barça weigerde de enorme bonus te betalen en wees op de kleine lettertjes in de overeenkomst.

Neymar en zijn vader ontvingen het miljoenenbedrag uiteindelijk niet en de UEFA besloot ook geen actie te ondernemen. De 25-jarige Braziliaan maakte afgelopen zomer voor 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar Paris Saint-Germain.