Carrasco geeft kansen Bosnië flinke knauw en redt feestje Vertonghen

07-10-2017 20:14
2

België heeft het recordduel van Jan Vertonghen zaterdagavond opgeluisterd met een krappe zege bij Bosnië-Herzegovina. De Rode Duivels, die het WK-ticket al lang en breed op zak hebben, waren met 3-4 te sterk.

Vertonghen speelde in Sarajevo zijn 96e interland, waarmee hij de Belgische recordhouder Jan Ceulemans evenaarde. Dat feestje luister bijzetten was ook de enige motivatie voor België, dat fier aan kop gaat in groep H van de kwalificatie. Voor Bosnië-Herzegovina stond er des te meer op het spel. Die ploeg strijdt met Griekenland om plek twee.

De plannen van Bosnië-Herzegovina kregen al snel een knauw. In de vierde minuut opende Thomas Meunier na een voorzet van Eden Hazard de score namens de gasten. De opmaat voor een eenvoudig Belgisch avondje was dat niet. Na bijna een half uur viel Marouane Fellaini geblesseerd uit. Haris Medunjanin bracht een minuut later met een intikkertje de stand in evenwicht. In de 39e minuut kwam het thuisland zelfs op voorsprong door een pijnlijke misser van Vertonghen, die zich verkeek op een uittrap van doelman Asmir Begovic. Edin Visca profiteerde: 2-1.

Op het door regen belabberde veld voerde België na de pauze de druk op. Dat leidde in de 59e minuut tot de gelijkmaker van Michy Batshuayi. Een kleine tien minuten later stelde Vertonghen orde op zaken in zijn jubileumduel. FC Utrecht-verdediger Dario Dumic maakte er nog wel 3-3 van, maar Yannick Carrasco haalde na twee assists ook zelf de trekker over: 3-4. Daardoor staat Bosnië nog maar een punt voor op Griekenland, dat nog in actie komt tegen Cyprus.