'Koeman krijgt drie Premier League-wedstrijden om het vege lijf te redden'

'Koeman krijgt drie Premier League-wedstrijden om het vege lijf te redden'

08-10-2017 07:30
19

Ronald Koeman heeft tot eind oktober om zijn baan te redden bij Everton. Als de clubleiding over drie weken geen verbetering ziet, kan de Nederlandse manager zijn biezen pakken.

Dat melden Engelse media zondag, waaronder The Daily Mirror. Hoewel Everton afgelopen zomer meer dan 160 miljoen euro uitgaf op de transfermarkt, is de seizoensstart belabberd. The Toffees staan slechts zestiende in de Premier League met zeven punten uit zeven duels. In de Europa League blameerde Koeman zich onlangs tegen Apollon Limassol (2-2).

De Europese prestaties en het treffen met Chelsea in de League Cup zijn echter niet bepalend voor de oud-trainer van Ajax, Feyenoord en PSV. Hij moet het vege lijf zien te redden in de competitie, waarin de komende weken uitduels met Brighton & Hove Albion en Leicester City en een thuiswedstrijd tegen Arsenal op het programma staan.

Koeman ging in de zomer van 2016 aan de slag op Goodison Park. In zijn eerste seizoen leidde hij Everton naar een verdienstelijke zevende plaats.