'Iemand als Pirlo mis je in Nederland. Nederland is Nederland niet meer'

'Iemand als Pirlo mis je in Nederland. Nederland is Nederland niet meer'

08-10-2017 15:30
8

Willem Vissers vindt dat Nederland meer types als Andrea Pirlo zou moeten hebben. De journalist van de Volkskrant gooit een anekdote op tafel nu bekend is geworden dat de 38-jarige Italiaanse vedette bekend heeft gemaakt dat hij ermee stopt.

"Tijdens het EK in Polen en Oekraïne, waarin Nederland het zo slecht deed, gingen wij in een Joodse wijk in een restaurantje zitten. Toen zat Pirlo daar tijdens het toernooi samen met Buffon en nog een paar Italiaanse jongens", zegt Vissers bij De Tafel van Kees van FOX Sports. "Iedereen keek naar ze. Ze hadden zo'n grote pot bier voor zich. Toen die bijna leeg was, bestelden ze gewoon een nieuwe."

"Ze haalden de finale. Ze waren ontspannen, zelfverzekerd en wisten dat ze beter waren dan Engeland waar ze tegen moesten (kwartfinale, red.). Dat mis je nu totaal in het Nederlandse voetbal. Hier gaan ze met z'n tienen in de goal staan en hopen dat het goed gaat. Nederland is Nederland niet meer."

"De laatste jaren heb ik hem minder gevolgd omdat hij in Amerika speelt. Dat is een speler die je nu mist. Die creativiteit..Als je hem ziet voetballen, hoe makkelijk hij een linie over kon slaan met één pass. Die ontspanning..", aldus Vissers.

Lees meer: Pirlo kondigt afscheid aan: "Ik realiseerde me dat mijn tijd gekomen is"