'Amrabat laat zich overtuigen en kiest niet voor Nederland, maar voor Marokko'

'Amrabat laat zich overtuigen en kiest niet voor Nederland, maar voor Marokko'

08-10-2017 22:10
166

Een nieuwe tegenvaller voor het Nederlands elftal. Sofyan Amrabat heeft ervoor gekozen om zijn interlands te gaan spelen voor Marokko. Dat laat bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa weten aan Chouftv.

"Amrabat zat zaterdagavond samen met zijn ouders op de tribune bij de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Gabon. Hij gaat spelen voor het eerste elftal van Marokko", aldus Lakjaa tegen de nieuwssite, geciteerd door de NOS. Amrabat werd onlangs ook door de KNVB benaderd met het verzoek om voor het Nederlands elftal te kiezen.

Als we de woorden van Lakjaa mogen geloven, laat de Feyenoorder Oranje dus links liggen en kiest hij voor een interlandcarrière bij het Marokkaanse nationale elftal. De 21-jarige middenvelder is geboren in Nederland en beschikt over zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Hij speelde in het verleden voor beide jeugdelftallen.

Afgelopen vrijdag zat Amrabat met de Marokkaanse bond om de tafel om te spreken over zijn interlandcarrière. Volgens Lakjaa is de bond erin geslaagd om de Feyenoorder te overtuigen om voor Marokko te kiezen.