'Vervloekte' sinaasappelsap krijgt de schuld van mislukte WK-kwalificatie

'Vervloekte' sinaasappelsap krijgt de schuld van mislukte WK-kwalificatie

09-10-2017 08:17
11

Borussia Dortmund-ster Pierre-Emerick Aubameyang gaat een rustige zomer tegemoet. De topscorer van de Bundesliga ging zaterdag met Gabon onderuit tegen Marokko, waardoor het land kwalificatie voor het WK van 2018 uit het hoofd kan zetten.

Aubameyang had na de 3-0 nederlaag een opmerkelijk excuus voor de mislukte kwalificatie. De 28-jarige spits liet via Twitter weten dat vrijwel de gehele selectie en technische staf van Gabon op de dag van de wedstrijd geveld werden door maagklachten. Volgens Aubameyang had dit te maken met de 'vervloekte' sinaasappelsap, die in Marokko geserveerd werd. De Marokkaanse selectie reageerde lacherig op de beschuldigingen van Aubameyang, getuige de onderstaande Instagram-post van verdediger Mehdi Benatia.

Marokko ligt nu op pole position voor het WK. De Leeuwen van de Atlas pakten zaterdag de koppositie in Groep C, mede doordat concurrent Ivoorkust 0-0 gelijkspeelde tegen het al uitgeschakelde Mali. Op maandag 6 november vindt de beslissende confrontatie tussen Ivoorkust en Marokko plaats. De Marokkanen verdedigen een voorsprong van één punt en hebben dus aan een gelijkspel genoeg om het WK te halen.