'Barcelona stelt alvast prioriteit voor 2018 en wil shoppen in Madrid'

'Barcelona stelt alvast prioriteit voor 2018 en wil shoppen in Madrid'

09-10-2017 09:04
11

FC Barcelona is van plan Antoine Griezmann los te weken bij Atlético Madrid, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens het Spaanse medium moet de 26-jarige Franse vedette de grote aankoop van de zomerse transferperiode worden.

Afgelopen zomer werd er al aan alle kanten getrokken aan Griezmann, met name door Manchester United. De Fransman besloot echter Atlético trouw te blijven, aangezien de club vanwege een transferverbod geen vervanger kon halen. Griezmann zette dit statement kracht bij door zijn contract in de Spaanse hoofdstad tot medio 2022 te verlengen. In die verbintenis was aanvankelijk een gelimiteerde transfersom van 200 miljoen euro opgenomen. Deze is inmiddels gezakt naar honderd miljoen.

Barcelona heeft goede hoop dat het Griezmann volgende zomer daadwerkelijk binnen kan hengelen. De Fransman voelt zich thuis in Spanje en zou weinig trek hebben in een vertrek naar de Premier League vanwege het slechte weer in Engeland. Bovendien onderhoudt Barça goede betrekkingen met Atlético Madrid, dat bereid lijkt om zijn sterspeler naar Camp Nou te laten vertrekken.