Odegaard maakt indruk in Spanje: 'Hopelijk in voetsporen van Asensio'

Odegaard maakt indruk in Spanje: 'Hopelijk in voetsporen van Asensio'

09-10-2017 09:52
10

Real Madrid houdt de prestaties van Martin Odegaard bij sc Heerenveen goed in de gaten. Dat meldt Marca. Het Noorse toptalent (18) maakt dit seizoen een goede indruk in de Eredivisie.

Odegaard maakte in januari de overstap van Real Madrid naar Heerenveen, dat hem tot het einde van dit seizoen huurt. Na een weinig imponerend eerste half jaar komt hij dit seizoen tot bloei. Volgens Marca houden de beleidsbepalers in Madrid hem van dichtbij in de gaten.

'Natuurlijk moet Odegaard zich nog bewijzen op het hoogste niveau, maar uit de manier waarop hij dit seizoen presteert blijkt dat Real daadwerkelijk een toptalent in handen heeft', schrijft de Spaanse krant. 'Odegaard zal hopen dat hij in de voetsporen van Marco Asensio kan treden. Of van Vinicius Junior, die voor 45 miljoen euro overkomt uit Brazilië.'

Odegaard staat dit seizoen op 610 minuten in de Eredivisie. Scoren deed hij nog niet. Real Madrid nam hem bijna drie jaar geleden voor een slordige drie miljoen euro over van het Noorse Stromsgodset. Ook Ajax was destijds concreet geïnteresseerd.