Meer signalen richting Marokko-keuze Amrabat: 'Dat zal indruk hebben gemaakt'

Meer signalen richting Marokko-keuze Amrabat: 'Dat zal indruk hebben gemaakt'

09-10-2017 10:14
38

Alles wijst erop dat Sofyan Amrabat niet het shirt van Oranje, maar dat van Marokko gaat dragen. Broer Nordin Amrabat vertelt in gesprek met de Volkskrant dat zijn broertje deze week een gesprek had met de Marokkaanse bondscoach.

Tijdens dat gesprek, waarbij ook de bondsvoorzitter aanwezig was, benadrukte de bond welke voordelen kleven aan een keuze voor Marokko. "Een goed gesprek", aldus Nordin Amrabat in de Volkskrant. "Sofyan zat ook op de tribune tijdens onze wedstrijd, dat zal indruk op hem hebben gemaakt."

Marokko rekende zaterdag overtuigend af met Gabon (3-0) en heeft plaatsing voor het WK nu in eigen hand. Volgende maand volstaat een gelijkspel op bezoek bij Ivoorkust. Amrabat hoopt dat Nederlandse fans komende zomer achter Marokko gaan staan. "Die steun was er omgekeerd ook altijd. Ik had altijd mijn oranje petje op als Nederland speelde. Ik ben geboren in Huizen en ga waarschijnlijk ook dood in Nederland, ja, zo is het wel. Maar laten we ons eerst maar plaatsen. Dat wordt nog een hele klus."