'Advocaat wijzigt opnieuw en slachtoffert vier Oranje-spelers tegen Zweden'

'Advocaat wijzigt opnieuw en slachtoffert vier Oranje-spelers tegen Zweden'

09-10-2017 20:10
105

Dick Advocaat lijkt wederom flink aan zijn basiselftal te sleutelen voor het laatste WK-kwalificatieduel met Zweden. De bondscoach van het Nederlands elftal laat mogelijk vier nieuwe spelers opdraven ten opzichte van het duel van zaterdag met Wit-Rusland (1-3).

Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Davy Klaassen en Bas Dost zijn waarschijnlijk de nieuwe namen, meldt de NOS, dat zich baseert op de laatste training van het Nederlands elftal voor het duel van dinsdagavond. Dat gaat ten koste van Daryl Janmaat, Karim Rekik, Georginio Wijnaldum en Vincent Janssen.

Het is niet de eerste keer dat Advocaat sleutelt aan zijn formatie enkele dagen na een kwalificatiewedstrijd. De zeventigjarige bondscoach deed dat eerder in de kwalificatiereeks ook al. Oranje moet dinsdagavond minimaal met zeven doelpunten verschil winnen van Zweden, om zich te plaatsen voor de play-offs. De wedstrijd wordt om 20.45 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind, Klaassen, Pröpper, Vilhena, Robben, Dost, Babel