Dolblij vanwege AZ-blunder: 'Ik kwam er achter na een telefoontje van de KNVB'

Dolblij vanwege AZ-blunder: 'Ik kwam er achter na een telefoontje van de KNVB'

09-10-2017 20:20
21

Bij FC Oss gaat de vlag uit omdat de wedstrijd tegen Jong AZ overgespeeld moet worden. Directeur Peter Bijvelds laat aan Omroep Brabant weten verheugd te zijn met het nieuws van de KNVB.

Jong AZ heeft een deel van het duel met Oss, dat op vrijdag 15 september is gespeeld, met te veel spelers gespeeld die ouder zijn dan 23. Er mogen maar twee spelers uit het eerste in een beloftenteam spelen. Jong AZ speelde negen minuten lang met drie. Daardoor moet de wedstrijd, die door Jong AZ met 0-2 werd gewonnen, over worden gespeeld.

"Tja, daar kan ik geen speld tussen krijgen. Dat komt ons niet verkeerd uit", reageert Bijvelds. "Ik kwam er zelf pas achter na een telefoontje van afdeling tuchtzaken van de KNVB. Pas op dat moment werd het ons duidelijk. Want het was eerder tijdens de wedstrijd helemaal niet duidelijk."

Bijvelds hoopte eigenlijk niet dat het duel over zou moeten worden gespeeld, maar dat Oss de drie punten toegekend zou krijgen. "Dan was het zeker makkelijk geweest. Want dan hadden we nu drie punten op zak. Maar goed, dat is niet gebeurd en daar ging ik ook niet vanuit. Ik heb zelf ook even de reglementen nagekeken en dat was niet heel waarschijnlijk."