Van Geel reageert op Perez: 'Kijk bijvoorbeeld maar naar Ajax'

Van Geel reageert op Perez: 'Kijk bijvoorbeeld maar naar Ajax'

09-10-2017 21:41
35

Zo'n 250 leden van de Feyenoord Business Club waren maandagavond aanwezig bij de tweede editie van De Tafel van Kees in De Kuip. In een soortgelijke setting als het wekelijkse programma op FOX Sports schoven trainer Giovanni van Bronckhorst, technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleidingen Richard Grootscholten aan. Zoals gebruikelijk zaten ook gastheer Kees Jansma en analist Kenneth Perez aan tafel.

De zakenrelaties van Feyenoord konden een uur lang luisteren naar de gesprekken aan tafel. Perez vroeg aan Van Geel hoe het komt dat Feyenoord in de Eredivisie goed presteert, maar in de Champions League nog geen potten heeft weten te breken. Feyenoord verloor de eerste twee duels van Manchester City en Napoli.

"Los van het verschil in niveau en budget, heeft dat ook met de loting te maken", reageert Van Geel. "Met Manchester City, Shakhtar Donetsk en Napoli treffen we niet alleen drie topclubs, maar ook nog eens drie ploegen die momenteel bovenaan staan in hun nationale competities. Normaal gesproken verlies je daar acht van de tien keer van. Incidenteel kan Feyenoord van dat soort grootmachten winnen, zoals een Nederlandse club ook eens in de zoveel tijd ver kan komen in Europa. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax vorig jaar in de Europa League."