Ierland schakelt Wales uit in spannend duel, IJsland voor het eerst naar WK

Ierland schakelt Wales uit in spannend duel, IJsland voor het eerst naar WK

09-10-2017 22:40
15

In een uiterst spannend onderling duel heeft Ierland zich ten koste van Wales geplaatst voor een play-off-ticket voor het WK in Rusland. Verder heeft IJsland zich voor het eerst in de historie geplaatst voor een WK.

Wales - Ierland 0-1
Voorafgaand aan het duel stond Wales tweede en Ierland derde. Alleen een zege was genoeg voor Ierland. Na 45 minuten stond het nog 0-0, maar daar kwam vrij snel na de rust verandering in. James McClean maakte de meegereisde Ierse fans helemaal gek met de 0-1 in de 57e minuut. Wales kon in de achtervolging, maar was veel te slordig. De ploeg van bondscoach Chris Coleman stuntte op het afgelopen EK met een plek in de halve finale, maar hoeft de tickets naar Rusland niet te boeken.

Oekraïne - Kroatië 0-2
Oekraïne en Kroatië streden samen om plek twee. De Kroaten pakten in een uiterst spannend duel in Oekraïne de volle buit door twee goals in de tweede helft van Andrej Kramaric. Oekraïne had voor het duel net zoveel punten als Kroatië (17), maar blijft verslagen achter door een nederlaag in het onderlinge duel met de Kroaten, die zich plaatsen voor de play-offs.

IJsland - Kosovo 2-0
IJsland heeft zich knap verzekerd van de groepswinst in Groep D. De stuntploeg was al zo goed als zeker van een plekje op het WK, maar greep ook in de laatste wedstrijd de volle buit. IJsland hoefde thuis alleen maar te winnen van Kosovo, dat met één puntje hekkensluiter was in de groep. Dat gebeurde: 2-0. Gylfi Sigurdsson en Jóhann Berg Guðmundsson waren verantwoordelijk voor de productie. Kroatië gaat er met een ticket voor de play-offs vandoor.

Servië - Georgië 1-0
Ook Servië heeft zich verzekerd van de groepswinst. Tegen laagvlieger Georgië werd een 1-0 overwinning geboekt door een goal in de 84e minuut van Aleksandar Prijović. Servië had een direct WK-ticket nog mis kunnen lopen, als het had verloren van Georgië. Dat gebeurde niet, ondanks dat Ierland het onderlinge duel met Wales om plek twee heeft gewonnen. Servië sluit af met 21 punten, Ierland met negentien.

Overige uitslagen:
Moldavië - Oostenrijk 0-1
Albanië - Italië 0-1
Israël - Spanje 0-1
Macedonië - Liechtenstein 4-0
Finland - Turkije 2-2