Toekomstig Oranje op papier: Ajax-diamantjes en diverse talenten van Feyenoord

Toekomstig Oranje op papier: Ajax-diamantjes en diverse talenten van Feyenoord

10-10-2017 08:28
39

Justin Bijlow (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Kik Pierie (sc Heerenveen), Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Justin Kluivert (Ajax), Sam Lammers, Steven Bergwijn (PSV) en Calvin Stengs (AZ): dat zijn volgens het Algemeen Dagblad een aantal Nederlandse talenten dat zich in de komende twee à drie jaar gaan melden voor het Oranje. 

In de editie van dinsdagochtend heeft de krant een 'nieuw' Nederlands elftal samengesteld. Dat team bestaat uit spelers die mogelijk de basis gaan vormen van een ploeg die zich moet gaan kwalificeren voor het EK 2020 en het WK 2022. 

In het doel ziet het AD Bijlow als toekomstig opvolger van Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. Timothy-Fosu Mensah, Denzel Dumfries, Rick Karsdorp en Hidde ter Avest zijn de opties op rechts. Naast Van Drongelen en Pierie zal ook Feyenoorder Jerry St. Juste in beeld komen bij Nederland, denkt het medium. Van Drongelen (18), afgelopen zomer voor miljoenen euro's door Sparta verkocht aan HSV, is een andere naam. 

Op het middenveld zijn onder meer Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen, Marco van Ginkel, Kevin Strootman, Tonny Vilhena en Bart Ramselaar de logische opties. Het AD denkt dat ook De Jong en Van de Beek serieus in beeld gaan komen bij Oranje. Bergwijn kan in aanmerking gaan komen voor de positie van nummer 10. Ook Ferdi Kadioglu van NEC komt voorbij. 

Op de vleugels zien we de namen van Kluivert en Ajax-talent Che Nunnely als opties voor de toekomst. Ook de momenteel geblesseerde Stengs wordt genoemd. Achter Vincent Janssen en Jürgen Locadia als spitsen zijn Sam Lammers, Joël Piroe (beiden PSV), Daishawn Redan (Chelsea)  en Myron Boadu (AZ) mogelijke opties.