Ironische Mulder gelooft in stunt: 'De vierde juicht koning Willem-Alexander erin'

Ironische Mulder gelooft in stunt: 'De vierde juicht koning Willem-Alexander erin'

10-10-2017 17:35
16

Jan Mulder heeft uitgedokterd hoe het Nederlands elftal dinsdagavond zeven goals kan maken tegen Zweden - en zich zo dus alsnog weet te plaatsen voor de play-offs voor het WK 2018. In Het Laatste Nieuws doet de columnist zijn plannetje uit de doeken. 

'Nederland wint vanavond met 7-0 van Zweden. Ik geef u zeven redenen daarvoor. Na de aftrap en vijftien balletjes breed, ergeren de Zweden zich zó erg aan het oervervelende geschuif, dat ze alle elf op de rug gaan liggen om de tijd te verdrijven. Advocaats mannen krijgen na enkele minuten opeens door dat de tegenstander op de rug ligt en met de wijsvinger naar het lege Zweedse doel wijst: 1-0, toe maar', begint Mulder. 

'De tweede goal gebeurt door rare grappen van tenminste vijf Zweden. De derde doet de bal zelf. De vierde juicht koning Willem-Alexander erin, de vijfde is een doeltreffend puntertje van Maxima zelf, de zesde schiet spits Marcus Berg zo hard tegen de Nederlandse lat dat het leer aan de andere kant onder groot Hollands gejuich over de doellijn rolt, om de zevende op het scorebord te krijgen is heel Scandinavië voor de zekerheid omgekocht', eindigt Mulder vol ironie. 

De wedstrijd tussen Nederland en Zweden begint om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.