Magistrale Messi helpt Argentinië aan WK-ticket, Chili en VS uitgeschakeld

Magistrale Messi helpt Argentinië aan WK-ticket, Chili en VS uitgeschakeld

11-10-2017 07:14
15

Aan de hand van Lionel Messi heeft Argentinië zich alsnog geplaatst voor het WK. La Albiceleste won de laatste wedstrijd in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule met 1-3 van Ecuador. Messi was de grote man met drie doelpunten.

Er stond dinsdagavond veel op het spel in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Argentinië stond slechts zesde en dreigde het WK te missen. De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli begon ook nog eens dramatisch aan het duel. Al na 47 seconden opende het thuisland de score via Roberto Ordóñez. Daarna stond Messi echter op. In de twaalfde minuut schoot hij de Argentijnen op gelijke hoogte.

Nog eens acht minuten later maakte de wereldster van FC Barcelona de tweede van zijn avond in het Atahualpa-stadion, dat op bijna drie kilometer hoogte ligt. De dertigjarige aanvoerder was daarmee nog niet klaar. Na een uur maakte hij er 1-3 van door de bal op prachtige wijze binnen te schieten.

Door de overwinning plaatst Argentinië zich samen met Brazilië, Uruguay en Colombia rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland. Peru speelde met 1-1 gelijk tegen de Colombianen en moet zich opmaken voor play-offs tegen Nieuw Zeeland. Chili, winnaar van de laatste twee edities van de Copa América verloor met 3-0 van Brazilië en is verrassend uitgeschakeld.

In de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiezone gaf de Verenigde Staten een WK-ticket uit handen. De Amerikanen verloren van het nietige Trinidad & Tobago. Panama gaat op basis van doelsaldo voor het eerst naar het WK. Honduras strijdt in een play-off met Australië om één startbewijs. De Australiërs waren dinsdag na verlenging Syrië de baas.