Oranje moet verder zonder Robben: 'We hebben nog veel spelers met kwaliteit'

Oranje moet verder zonder Robben: 'We hebben nog veel spelers met kwaliteit'

11-10-2017 07:51
18

Virgil van Dijk betreurt het besluit van Arjen Robben om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. De centrale verdediger van Southampton heeft er evenwel vertrouwen in dat andere spelers zullen opstaan bij Oranje.

Nederland plaatste zich ondanks een 2-0 overwinning op Zweden niet voor het WK. Dat was voor Robben het moment om te stoppen als international. Een keuze die op begrip kan rekenen van Van Dijk. "Arjen is een perfecte prof, hij gaat altijd voor de volle honderd procent", laat de mandekker weten in gesprek met de NOS.

"Zijn kwaliteiten zijn niet normaal, dat laat hij ook wekelijks zien bij Bayern München", vervolgt Van Dijk. "Ik heb heel veel van hem geleerd zonder dat hij het wist." Volgens de oud-speler van FC Groningen houdt Oranje voldoende goede spelers over. "Het is jammer, hij maakt de keuze en wij moeten verder. We hebben nog heel veel spelers met veel kwaliteit."

Van Dijk schuift zichzelf niet naar voren als nieuwe steunpilaar, al wil hij wel nadrukkelijk aanwezig zijn op het veld. "Ik sta op een positie als centrale verdediger dat je sowieso alles moet regelen. Ik ben zelf als speler ook wel iemand die gewoon zijn mond opentrekt. Dat zal ik zeker ook blijven doen."