Leven van Heerenveen-spits staat op z'n kop: Moet aan alles wennen

Leven van Heerenveen-spits staat op z'n kop: "Moet aan alles wennen"

11-10-2017 12:35
3

Het leven van John Iredale (18) staat op z'n kop sinds hij in augustus een transfer maakte naar sc Heerenveen. De jonge spits vertelt dat in een interview met de Leeuwarder Courant. 

Heerenveen nam Iredal op deadlineday over van Sydney FC. "Ik hoorde een jaar geleden voor het eerst van de belangstelling van Heerenveen. Ik mocht een paar maanden later terugkomen, zodat ze me nog een keer konden bekijken. Ik kende de club en sommige spelers dus al een beetje, toen ik hier mijn contract tekende", blikt hij terug. 

Zijn leven is sindsdien een achtbaan. "Mijn leven heeft een heel andere wending genomen. (...) Ik moet echt nog wennen. Eigenlijk aan alles. Het is een langzaam proces, maar voor mijn gevoel gaat het de goede kant op."

"Ik ben ervan overtuigd dat Heerenveen de juiste stap in mijn carrière is. De mensen, zowel bij de club als daarbuiten, zijn vriendelijk en behulpzaam. Bovendien verhuizen mijn ouders, zoals het er nu voorstaat, in december naar Nederland." Voorlopig maakt Iredale onderdeel uit van Heerenveen onder 19 jaar.