Onbegrip over Oranje in Parijs: 'Als je die spelers niet hebt is dat zelfmoord'

Onbegrip over Oranje in Parijs: 'Als je die spelers niet hebt is dat zelfmoord'

12-10-2017 08:23
18

Marc Degryse heeft raad voor het Nederlands elftal: laat de Hollandse School nu voor wat het is en pas je aan de huidige tijd aan om het beste van deze generatie voetballers te maken. Dat zegt de oud-international van België tegen de NOS.

"Jullie moeten in de eerste plaats anders gaan denken", stelt Degryse. "Als je de kwaliteiten niet hebt, moet je niet de pretentie hebben om de Nederlandse voetbalschool aan de wereld te willen tonen. Je moet je bescheiden opstellen, bijna vanaf nul beginnen met een nieuwe groep en een nieuwe bondscoach. Vanuit een goede organisatie zorgen dat er resultaten komen. En dan zullen er wel weer nieuwe talenten komen bovendrijven."

De manier van spelen tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk vond de Belg onbegrijpelijk. "Nederland is daar gaan spelen met het idee: we kunnen daar ons mannetje wel staan. Maar Nederland stond erbij en keek ernaar. Of 4-3-3 zelfmoord is? Als je de spelers niet hebt wel, ja", aldus Degryse, die België in de jaren tachtig ook een periode met een mindere generatie zag kennen. Toch werden de eindtoernooien behaald. "Nederland zal zich moeten aanpassen. Als je toch naïef blijft voetballen, kan het nog wel een tijdje duren voor je weer een toernooi gaat halen."