In het kort: Koning bedankt Robben, OM opent zaak tegen PSG-eigenaar

In het kort: Koning bedankt Robben, OM opent zaak tegen PSG-eigenaar

12-10-2017 15:36
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Koning bedankt Robben
Koning Willem-Alexander heeft Arjen Robben bedankt voor zijn bewezen diensten namens het Nederlands elftal. Dat deed de koning donderdagmiddag tijdens een ontmoeting met Nederlandse media op de derde dag van het staatsbezoek aan Portugal. "Als ik zie hoe Arjen Robben zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dan wil ik hem hier hartelijk danken voor wat hij voor het Nederlands elftal gedaan heeft", citeert RTV Noord hem.

Strafzaak tegen PSG-eigenaar
Het openbaar ministerie van Zwitserland een zaak geopend tegen Nasser Al-Khelaifi, de steenrijke eigenaar van Paris Saint-Germain. Al-Khelaifi wordt ervan verdacht fraude te hebben gepleegd bij de verkoop van tv-rechten voor het WK. Hij is naast PSG-eigenaar ook voorzitter van het bedrijf beIN Media. "Al-Khelaifi is betrokken bij de mediarechten van de WK's in 2026 en 2030", aldus de Zwitserse procureur-generaal in een verklaring.