Bosz: 'Ik ergerde me kapot. Ik ben gaan schelden, heb ze rondjes laten lopen'

Bosz: 'Ik ergerde me kapot. Ik ben gaan schelden, heb ze rondjes laten lopen'

13-10-2017 07:48
9

Vlak na de staking van Ousmane Dembélé bij Borussia Dortmund, is trainer Peter Bosz met Pierre-Emerick Aubemayang in gesprek gegaan. Ook de Gabonese aanvaller aaste op een transfer. Dembélé verkaste uiteindelijk naar FC Barcelona.

"Toen Dembélé in staking ging, en later wegging, ben ik wel een paar keer met Aubameyang gaan zitten", zegt Bosz in het Algemeen Dagblad. "Die twee zijn maatjes, spreken allebei Frans. Aan de ene kant geef je aan: ik kan me voorstellen dat het moeilijk voor je is. Zijn maatje wel een toptransfer en hij niet. Aan de andere kant is dit de voetballerij en kan het zo gaan. Ik kan hem helpen, hij kan het team helpen. Laten we elkaar helpen."

Bosz zegt dat hij niets te klagen heeft over de arbeid van Aubameyang, die al op acht goals uit zeven duels staat. De voormalig Ajax-trainer hoeft zijn spelers sowieso niet op te laden. Ook niet nadat de spelersgroep drie dagen vrij is geweest vanwege de interlandperiode. "Wat denk je? Meteen het beste positiespel dat ik tot nu toe zag."

"In Nederland, als we op donderdag vrij waren geweest en we gingen op vrijdag weer trainen, ergerde ik me het eerste half uur kapot. Ik ben gaan schelden, heb ze rondjes laten lopen. Alles geprobeerd. Maar het had geen zin, dus liet ik het op den duur maar gaan, accepteerde ik het."