Bosz: 'Als je het vergelijkt met Ajax snapt men het sneller hier in Dortmund'

Bosz: 'Als je het vergelijkt met Ajax snapt men het sneller hier in Dortmund'

13-10-2017 19:15
27

Peter Bosz ziet uit naar de ontmoeting met RB Leipzig in de Bundesliga zaterdag. De trainer hoopt dat Borussia Dortmund net zo speelt tegen die ploeg als Ajax in de winterstop van het afgelopen seizoen.

"Ik kijk graag naar Leipzig", zei Bosz vrijdag tegen Duitse media, waaronder Kicker. "Ze hebben goede spelers en spelen met veel druk naar voren, zoals ik het graag zie." Toch gaat de Nederlander uit van eigen kracht. "We gaan de wedstrijd in zoals altijd: om het spel te winnen op de manier hoe wij het altijd doen."

Wedden

Meer odds

Bosz beleeft een droomstart in de Bundesliga. Hoewel de perfecte wedstrijd volgens hem niet bestaat, is Dortmund op de goede weg. "Als je het vergelijkt met Ajax snapt men hier in Dortmund sneller wat wij willen. We zitten sneller op niveau, zijn goed bezig, maar het moet nog beter."

Bosz spiegelt zich aan het optreden van Ajax tegen Leipzig tijdens een oefenduel in januari. "Ik zou direct voor dat resultaat (5-1 winst, red.) tekenen. We willen de wedstrijd zo gauw mogelijk naar ons toetrekken, om vervolgens kansen te creëren en goals te maken."