Ook tegen Ajax. En of we dan na afloop tevreden kunnen zijn moeten we zien

"Ook tegen Ajax. En of we dan na afloop tevreden kunnen zijn moeten we zien"

13-10-2017 23:50
3

Alex Pastoor hoopt zaterdagavond voor een megastunt te kunnen zorgen met Sparta. De minst scorende ploeg van de Eredivisie (vijf treffers) gaat op bezoek bij Ajax.

"Als je niet jezelf durft te zijn, is de kans op een stunt nihil", zegt Pastoor tegen Voetbal International. "Je moet doen wat je kunt en zien of je aanpassingen in de praktijk moet doen als blijkt dat je plan niet werkt. Ook risico's nemen, ik verwacht van aanvallers dat ze een mannetje proberen uit te spelen. Het gaat om de momenten waarop je dat doet."

Wedden

Meer odds

Halverwege oktober is Pastoor nog steeds zoekende naar de juiste formatie. Dat hij die nog niet heeft gevonden heeft te maken met de late mutaties. Zo vertrok Rick van Drongelen naar Hamburger SV en Denzel Dumfries naar sc Heerenveen. "Dat is ook zo, we zitten eigenlijk in de laatste fase van de voorbereiding. Normaal doe je dit in juli, augustus, maar door omstandigheden is dat nu later. Daar hebben we mee om te gaan."

"Maar we moeten ook punten halen, terwijl we de beste formatie zoeken. Dat is een moeilijke combinatie, maar we moeten laten zien dat we ons ontwikkelen. Ook tegen Ajax. En of we dan na afloop tevreden kunnen zijn moeten we zien."