Nieuwe domper na mislukte Ajax-periode: Ik zakte weg, diep in het putje

Nieuwe domper na mislukte Ajax-periode: "Ik zakte weg, diep in het putje"

14-10-2017 10:52
3

Lerin Duarte keerde vorig seizoen gedesillusioneerd terug bij Heracles Almelo, nadat zijn tijd bij Ajax was uitgelopen op een mislukking. Pas nu lijkt de 27-jarige linkspoot zijn vorm te hervinden. Dat doet hij als linksback.

"Hoe ga je om met tegenslagen? Ik ben er lang niet goed mee omgegaan, maar ik weet inmiddels dat daar voor mij de sleutel ligt. Na een tegenslag minder lang in het negatieve hangen, helpt", zegt Duarte tegen TC/Tubantia. "Vorig seizoen werd ik na een slechte wedstrijd tegen FC Twente gewisseld, ik kon daar niet mee omgaan. Dat betekent dat je mentaal niet sterk bent."

Wedden

Meer odds

"Ik raakte daarna geblesseerd, aan de hamstring. Weer de hamstring", vervolgt Duarte. "Ik zakte weg, diep in het putje. Ik had geen plezier meer, speelde de tweede seizoenshelft niet, daar werd het niet beter van. Ik snapte de beslissing om me niet te laten spelen, maar ergens is het ook moeilijk om dat te snappen. Ik had het eerder meegemaakt in mijn tijd bij Ajax."

Duarta ging het gevecht aan en komt dit seizoen bovendrijven. Als linksback notabene. Daar stond hij aanvankelijk niet om te springen. "Toen me begin dit seizoen werd gezegd dat ik me op die plek moest ontwikkelen, dacht ik: zooow, ik ben geen verdediger. Later dacht ik: ik kan verdedigen, ik ga alles geven."