Bosz lacht om kritiek na Ajax-finale: Wat had plan B geweest tegen Mourinho?

Bosz lacht om kritiek na Ajax-finale: "Wat had plan B geweest tegen Mourinho?"

14-10-2017 12:26
43

Na de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United was er kritiek op Peter Bosz voor het niet aanpassen van zijn speelwijze op de Engelse grootmacht. De huidige Borussia Dortmund-trainer vindt dat onzin.

"Met Ajax halen we een Europacup-finale. Dat ging met een bepaalde manier van spelen. Die finale verlies je en hoe reageren Nederlanders? 'Naïef van Bosz. Had geen plan B'. Ik moet daarom lachen", zegt Bosz in het Algemeen Dagblad. "Wat had 'plan B' geweest tegen Mourinho? Alle waarden waarop je die finaleplaats hebt gebouwd overboord gooien om Heiko Westermann op Fellaini te zetten? Als linkermiddenvelder? Want Heiko was onze speler met de meeste lengte."

Wedden

Meer odds

"Ga het eens écht analyseren. Wat zij deden was: lange bal op Fellaini en dan gevaarlijk proberen te worden", vervolgt Bosz. "Maar hoe vaak zijn ze gevaarlijk geworden uit zó'n bal? Volgens mij niet één keer. Ze wonnen wel terecht, maar hebben gescoord uit een ingooi voor ons die we weggaven. De 2-0 kwam uit een corner. Verder leunde United achterover en wij waren voetballend niet bij machte hun muur te slechten. Wat is dan plan B daarin? Bal hoog naar voren schieten tegen een defensie waarin op Daley Blind na louter reuzen staan?"