Basisplek kwijt én terugveroverd bij PSV: Niet hoe ik het me had voorgesteld

Basisplek kwijt én terugveroverd bij PSV: "Niet hoe ik het me had voorgesteld"

14-10-2017 14:59
5

Daniel Schwaab heeft zich bij PSV teruggeknokt in de basis. De Duitse verdediger werd al vroeg in het seizoen geslachtofferd door trainer Phillip Cocu, maar is inmiddels helemaal terug.

"Na de slechte thuiswedstrijd tegen Osijek verdween ik uit de basis en na de eerste keer in de Eredivisie opnieuw", zegt de 29-jarige Duitser in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dat was niet hoe ik het me had voorgesteld, maar ik ben dan niet iemand die zijn slechte humeur over iedereen gaat uitstorten."

Schwaab heeft zijn plekje inmiddels terugveroverd. "Ik verwacht veel van mezelf, maar steek de kop nooit in het zand en zocht de schuld bij mezelf. Het moest beter. Op trainingen heb ik geprobeerd te laten zien wat de trainers verlangden. Gelukkig heb ik ze kunnen overtuigen", aldus de centrale verdediger, die onlangs complimenten kreeg van Cocu. "Mooi om te horen, maar het is belangrijk om niet te snel tevreden te zijn. Ik krijg er wel zelfvertrouwen van, natuurlijk. Een paar keer goed spelen en winnen zorgt bij elke ploeg voor rust, maar het mag nooit en te nimmer doorslaan naar arrogantie."