Real Madrid dankt held Ronaldo: puntenverlies tegen Getafe voorkomen

14-10-2017 18:10
5

Real Madrid is tegen Getafe in de slotfase met de schrik vrijgekomen. De ploeg van Zinedine Zidane leek tegen nieuw puntenverlies aan te lopen, maar Cristiano Ronaldo redde zijn ploeg vlak voor tijd: 1-2.

Het duurde veertig minuten voor Real het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Karim Benzema zette een solo in en haalde van binnen de zestien fraai uit. Daarvoor had Real enkele mogelijkheden onbenut gelaten. Nadat Getafe tien minuten na rust brutaal gelijkmaakte, kwam Real even niet meer in het stuk voor. Twintig minuten voor tijd produceerde Ronaldo een grote misser door voor open doel over te schieten.

Ronaldo zou uiteindelijk niet de schlemiel van de wedstrijd worden. Vijf minuten voor tijd sloeg hij toe. De Portugees kreeg de bal fraai aangereikt en rondde net zo fraai in de verre hoek af met een hard schot. Dankzij de broodnodige drie punten zet Real een grote stap richting de Spaanse top. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt echter nog altijd vijf punten. De Catalanen spelen later op zaterdag tegen Atlético Madrid.