Huiswerk voor Utrecht-spits: 'Paar verkeerde keuzes gemaakt laatste jaren'

Huiswerk voor Utrecht-spits: 'Paar verkeerde keuzes gemaakt laatste jaren'

14-10-2017 18:57
1

FC Utrecht-scout Didier Martel verwacht vooralsnog meer van Jean-Christophe Bahebeck. De 24-jarige Fransman is er nog niet in geslaagd om een basisplaats af te dwingen in de Domstad. Martel haalde Bahebeck naar Utrecht.

"Ik verwacht uiteraard meer van hem", zegt Martel tegen de NOS. "Hij heeft de voorbereiding met Utrecht gemist en was bij zijn komst nog niet honderd procent fit. Jean-Christophe heeft nog wat tijd en zelfvertrouwen nodig, maar hij kan zeker iets extra's toevoegen aan dit Utrecht."

Toen bekend werd dat Simon Makienok zwaar geblesseerd is, zocht Martel naar een bepaald type spits. "Ik heb Jean-Christophe voorgesteld en de rest van de scouting heeft toen besloten voor hem te gaan. Hij kan in de spits, maar ook daarachter of op de vleugels. Hij is een goede jongen, die hard werkt. Hij heeft misschien een paar verkeerde keuzes gemaakt de laatste jaren. Mede door blessureleed is hij wat stil komen te staan in zijn ontwikkeling."

Martel haalde ook Sebastién Haller naar Utrecht. De spits speelt nu voor Eintracht Frankfurt. "Jean-Christophe is geen aanspeelpunt en pure afmaker zoals Haller. Het is een ander type. Hij is beweeglijker en creatiever met veel diepgang. Maar hij is minder in de afronding."