Ajax krijgt hulp van Sparta-verdedigers en gaat met ruime zege richting Klassieker

14-10-2017 20:21
77

Ajax heeft zaterdagavond met grote cijfers van Sparta gewonnen. In Amsterdam werd het 4-0. De eerste twee treffers kwamen op naam van verdedigers van Sparta. In de tweede helft klaarden David Neres en Hakim Ziyech de klus.

In de openingfase van het duel in de Johan Cruijff Arena kregen Ajax de nodige kansen om de score te openen. Met name Klaas-Jan Huntelaar - hij speelde zijn honderdste duel voor Ajax - had het vizier echter niet op scherp staan. Ook Sparta kreeg een prima kans op de openingstreffer.

Uiteindelijk was er vlak voor rust een eigen doelpunt van de Rotterdammers nodig om Ajax een voorsprong te bezorgen. Een corner van Lasse Schöne belandde via Ryan Sanusi in het doel.

Na de pauze speelde de ploeg van trainer Marcel Keizer niet sterk. Er werd echter wel gedomineerd. De strijd was gestreden toen er in de 64e minuut wéér een eigen doelpunt werd gemaakt. Ditmaal was het Sherel Floranus die Sparta-keeper Roy Kortsmit passeerde. Ajax liep daarna snel verder uit. David Neres knalde fantastisch raak met links en een schot van Hakim Ziyech zeilde via de rug van Amin Younes binnen. In blessuretijd miste Kasper Dolberg een penalty.

Hoogtepuntje in de slotfase was de rentree van Daley Sinkgraven. Hij kwam zes maanden geleden voor het laatste in actie in Ajax 1.

Door de ruime zege heeft Ajax nu zestien punten uit acht duels. Dat is er één meer dan Feyenoord. De regerend kampioen komt om 20.45 uur in actie tegen PEC Zwolle. Koploper PSV (achttien punten) gaat zondag op bezoek bij VVV-Venlo. Volgende week staat de clash tussen Feyenoord en Ajax op het programma.