Eredivisie-penaltykiller blinkt weer uit: 'Zesde op rij. Wordt nu wel heel veel'

Eredivisie-penaltykiller blinkt weer uit: 'Zesde op rij. Wordt nu wel heel veel'

14-10-2017 21:40
5

Roy Kortsmit ontpopt zich bij Sparta tot een ware penaltykiller. Ook Ajacied Kasper Dolberg slaagde er niet in om de Sparta-doelman vanaf de stip te passeren. Kortsmit stopte in Amsterdam zijn zesde strafschop op rij.

"Het was puur gevoel. Op het laatste moment besloot ik en ging ik vol. Of ik wat aan hem zag? Niet echt. Aan Dolberg zie ik sowieso niet heel veel", zegt Kortsmit tegen FOX Sports. "Soms kun je het zien aan de standbeen van een spelers. Dit was puur gevoel. Het pakte goed uit."

Toeval lijkt niet te bestaan: vrijdag voorspelde Kortsmit dat hij tegen Ajax een penalty zou stoppen. De doelman stuurde een berichtje naar de perschef van Sparta. "Ik had gister een interview. Ik pakte er de laatste tijd heel veel en stuurde: morgen pak ik een penalty en dan zal ik wel weer voor de camera moeten."

Ondanks de redding van Kortsmit won Ajax met 4-0 van Sparta. "Als je uit speelt bij Ajax heb je het als keeper druk", zegt Kortsmit. "Dat was nu ook zo. Ik pakte een paar goede ballen. De gestopte penalty was m'n zesde op rij. Het wordt nu wel heel veel."