Klaassen: '14 jaar hetzelfde gespeeld, maar hier gaat het niet om driehoekjes'

Klaassen: '14 jaar hetzelfde gespeeld, maar hier gaat het niet om driehoekjes'

15-10-2017 08:27
19

Met het Nederlands elftal liep Davy Klaassen een WK-ticket mis, terwijl zijn club Everton dolende is in de Premier League. De middenvelder beleeft niet zijn beste periode. Hij erkent dat hij nog zoekende is sinds zijn komst van Ajax.

"We hebben het heel lastig nu...", zegt Klaassen tegen de NOS. Hij wist van te voren dat de stap van Nederland naar Engeland niet eenvoudig is. "Ik had echt niet verwacht toen ik daarheen ging dat ik wel eventjes de Premier League zou gaan domineren of dat ik elke wedstrijd de pannen van het dak zou spelen. Het is vooral wennen en aanpassen."

Dat de voormalige Ajax-captain al snel geblesseerd raakte, hielp niet. Hij is onder manager Ronald Koeman lang niet altijd zeker van een basisplaats. De keren dat hij in actie kwam, ging het stroef. "We hebben niet echt een team waarin het lekker loopt, nee. Er zijn niet heel vastigheden en we wisselen nog veel. Er is niet een basisteam, zeg maar. En dat is lastig."

Bovendien wordt er bij Everton anders gespeeld dan hij gewend was. "Het grootste verschil is het tempo en de intentie waarmee wordt gespeeld. Ik heb dertien, veertien jaar bij Ajax gezeten en daar al die tijd hetzelfde spel gespeeld. Maar hier gaat het niet om driehoekjes of van achteruit opbouwen. Het gaat om zo snel mogelijk die bal naar voren en daar wat doen."