Klopp kraakt Mourinho na topper: 'Zo kan je zeker niet spelen bij Liverpool'

Klopp kraakt Mourinho na topper: 'Zo kan je zeker niet spelen bij Liverpool'

15-10-2017 09:21
10

Jürgen Klopp was zaterdag bepaald niet onder de indruk van het spel van Manchester United. De manager van Liverpool vindt dat collega José Mourinho naar Anfield kwam voor een punt.

Hoewel The Reds het betere van het spel hadden, eindigde de Premier League-topper in 0-0. Volgens Klopp geeft dat een vertekend beeld. "We speelden goed en ik vond het drie punten waard", zegt hij tegen de BBC. "We waren ongelukkig in de afronding en De Gea had een goede redding op een grote kans. Onze laatste wedstrijden waren niet altijd goed, maar we speelden hier prima."

Wedden

Meer odds

"Als een tegenstander zo defensief speelt, is het bijna onmogelijk om twintig grote kansen te creëren", vervolgt Klopp, die niet te spreken is over de tactiek van United. "Zo kan je zeker niet spelen bij Liverpool, maar voor United is dat oké. Ze kwamen voor een punt en dat hebben ze gekregen. Wij moeten gewoon doorgaan. Ik heb de jongens verteld dat ze de moeilijke weg hebben gekozen door bij Liverpool te tekenen."

Mourinho heeft maling aan de kritiek van Klopp. "Liverpool was erg goed, maar wij hebben ons spel gespeeld. We hadden in de eerste helft een paar goede kansen en hadden de wedstrijd onder controle", aldus de Portugees. "In de tweede helft verloren we de kracht en controle op het middenveld, omdat Matic moe was."

"We hadden één schot op doel. Dat is voor journalisten en experts makkelijk om aan te halen, maar vanaf de zijlijn is het anders. Het middenveld van Liverpool was erg sterk en ik kon de wedstrijd niet ombuigen, waardoor dit een goed punt is", besluit Mourinho.