'Als ik eerlijk ben, vond ik mezelf ook nog niet klaar voor het eerste van PSV'

'Als ik eerlijk ben, vond ik mezelf ook nog niet klaar voor het eerste van PSV'

15-10-2017 12:02
9

De clash tussen VVV-Venlo en PSV van zondagmiddag (14.30 uur) is extra speciaal voor Clint Leemans. De middenvelder is PSV'er in hart en nieren en maakte ook jarenlang deel uit van de jeugdopleiding in Eindhoven. Omdat Leemans (22) niet doorbrak bij de club, verkaste hij in 2016 naar Venlo.

Dat hij geen kans kreeg in het eerste elftal, vindt Leemans niet eens zo gek. "Wel enigszins verklaarbaar met spelers als Andrés Guardado en Jorrit Hendrix voor je. Als ik eerlijk ben, vond ik mezelf er ook nog niet klaar voor", zegt de controleur in gesprek met BN/De Stem. 

Een terugkeer in het rood-wit heeft hij overigens absoluut niet uit zijn hoofd gezet. "Spelen in PSV 1 blijft nog altijd mijn droom."

Eerst maar de wedstrijd van zondagmiddag. Leemans ziet kansen. "We hebben ongelooflijk veel zelfvertrouwen. We spelen goed, halen punten en bewijzen tegen clubs als Twente en Groningen dat we kunnen verrassen. Waarom zou dat tegen PSV niet lukken? Tegen Ajax (0-2) hebben we het ook een uur lang goed gedaan."