Vitesse komt goed weg met late remise tegen Heracles Almelo

15-10-2017 14:22
19

Vitesse heeft de ultieme mogelijkheid om tweede te worden in de Eredivisie laten liggen. De ploeg van Henk Fraser kwam tegen Heracles Almelo niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de openingsfase was het Heracles dat de bovenliggende partij was. Vitesse had het lastig in Almelo en speelde allesbehalve een goede wedstrijd. Tot onvrede van Fraser, die regelmatig langs de zijlijn te vinden was om zijn team te coachen. Na het offensief van Heracles deelde ook Vitesse wat speldenprikjes uit. Zonder resultaat.

De Arnhemmers waren na rust iets sterker dan de ploeg van John Stegeman, maar moest een kwartier voor tijd toch de openingstreffer incasseren. Brandley Kuwas produceerde een uitstekende voorzet van rechts. Kristoffer Peterson knikte de bal tegen de touwen. Nadat Vitesse met Luc Castaignos alles of niets ging spelen, kwam de ploeg enkele minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte, waar een nederlaag in de lucht hing. Na goed werk van Milot Rashica schoot Bryan Linssen in het strafschopgebied de gelijkmaker binnen.

Verder dan dat kwamen beide ploegen niet. Vitesse laat met de remise een perfecte mogelijkheid liggen om over Ajax en Feyenoord heen te klimmen op de ranglijst. Heracles neemt plek elf over van FC Groningen, dat later op zondag nog tegen AZ speelt.