Donkere wolken boven Enschede: FC Twente gaat de bietenbrug op bij Willem ll

15-10-2017 16:30
31

Willem ll heeft FC Twente dieper in de problemen gedrukt. In Tilburg knokte de ploeg van Erwin van de Looi zich in een niet al te boeiend duel naar een 3-1 overwinning.

De wedstrijd uit de kelder van de Eredivisie was niet om over naar huis te schrijven. Nadat er een half uur nauwelijks wat was gebeurd, werd de wedstrijden opengebroken door Oussama Assaidi, die een penalty benutte. Daar ging een overtreding van Willem ll-spits Fran Sol aan vooraf. De Spaanse spits maakte zijn fout in de blessuretijd van de eerste helft goed door uit een corner de 1-1 binnen te koppen.

Na rust zorgde invaller Ismail Azzaoui voor de 2-1 voorsprong voor Willem ll. Het ingrijpen van Twente-trainer René Hake had weinig effect. Isaac Buckley-Ricketts en Adnane Tighadouini moesten de Tukkers van aanvallende impulsen voorzien. Willem ll zorgde in de blessuretijd voor de definitieve beslissing via Sol, die voor zijn tweede treffer van de middag tekende.

Door de eerste thuisoverwinning van Willem ll is de laatste plaats in de Eredivisie overgedragen aan Sparta, dat zaterdag met 4-0 verloor van Ajax. Twente staat op plek vijftien met slechts zes punten. De Tukkers presteren dramatisch en hebben zes van de eerste acht competitieduels verloren.