Arsenal-icoon neemt het op voor Koeman: 'Laten we zijn prestaties niet vergeten'

Arsenal-icoon neemt het op voor Koeman: 'Laten we zijn prestaties niet vergeten'

15-10-2017 17:34
4

Everton-manager is nog wat verder onder druk komen te staan bij The Toffees na het 1-1 gelijkspel tegen promovendus Brighton & Hove Albion, waardoor Everton in de degradatiezone blijft hangen. Desondanks toonde Koeman zich na afloop van de wedstrijd niet ontevreden.

"We hadden het niet verdiend om hier te verliezen", aldus Koeman tegenover de clubkanalen van Everton. "We speelden bij vlagen erg goed. Vooral in de tweede helft waren we de betere ploeg, maar we geven de doelpunten te gemakkelijk weg. We hebben op zijn minst één punt verdiend. Dat ene is uiteraard niet genoeg, maar die kunnen we prima gebruiken in de situatie waarin we nu zitten."

Eerder op de dag brak Arsenal-icoon Thierry Henry al een lans voor Koeman. 'Clubs moeten geduld hebben. Al die managers die al zo vroeg in het seizoen ontslagen worden… Waanzin', laat de Fransman weten in zijn column voor The Sun. 'Laten we de prestaties van Koeman niet uit het oog verliezen. Hij heeft zowel Southampton als Everton naar de Europa League geholpen. Daarvoor verdient hij krediet. Koeman heeft eerder moeilijke fases gehad, maar daar is hij altijd doorheen gekomen. Zolang hij maar tijd krijgt.'

Lees ook: Druk op Koeman neemt toe na nieuw puntenverlies van Everton