'Hij moet toch veel meer kunnen bij PSV. Ik mis bij hem de gedrevenheid'

'Hij moet toch veel meer kunnen bij PSV. Ik mis bij hem de gedrevenheid'

16-10-2017 07:40
6

Voormalig Oranje-international Willy Dullens is erg te spreken over het optreden van Gastón Pereiro in het duel met VVV-Venlo. De PSV'er krijgt van de rapporteur van De Telegraaf een hoog cijfer in de ochtendkrant. Pereiro had met twee treffers een groot aandeel in de 2-5 zege van PSV op VVV.

"Ik heb die jongen nog nooit zo goed zien spelen als vandaag (zondag, red.). Ik geef bijna nooit een 8, maar hij heeft hem verdiend", aldus Dullens. "Ik had het idee dat hij tegen VVV in een vrije rol mocht spelen en dat past goed bij hem. Pereiro was de hele wedstrijd in beweging en heeft weinig fouten gemaakt. Hij is sterk in balbezit, kan goed koppen en geeft zelden een bal verkeerd af. Je zag gewoon hoeveel kwaliteit hij heeft."

Dullens is ook positief over Jürgen Locadia, die volgens hem karakter toont. "Na de uitschakeling in Europa gaf hij aan dat het moeilijk was om je voor zo'n wedstrijd op te laden. Dat werd hem toen terecht kwalijk genomen, maar inmiddels toont hij wel karakter. Dat is wel eens anders geweest. Leroy Labylle had zijn handen vol aan hem. Terwijl dat ook een snelle speler is. Maar Locadia was nog sneller."

Minder positief is Dullens over aanvoerder Marco van Ginkel, die volgens hem te weinig liet zien. "Die moet toch veel meer kunnen. Bij hem mis ik juist een beetje de gedrevenheid. Hij is de man die het tempo omhoog zou kunnen gooien op het middenveld. Dat zie ik veel te weinig."