Boer: Appjes uit Amsterdam? De eerste bedankjes zijn al binnen, ja”

Boer: "Appjes uit Amsterdam? De eerste bedankjes zijn al binnen, ja”

16-10-2017 08:01
13

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer hield zaterdagavond de nul in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, waardoor PEC een punt haalde in De Kuip. Hiermee bewijst de routinier zijn voormalige werkgever Ajax een dienst, aangezien de Amsterdammers nu op gelijke hoogte staan met Feyenoord.

"Appjes uit Amsterdam? De eerste bedankjes zijn al binnen, ja", lacht Boer na afloop van de wedstrijd in gesprek met het Algemeen Dagblad. De doelman werd niet bepaald hartelijk ontvangen in De Kuip. "Het hoort erbij. Ik hoor dat gefluit wel. Het heeft denk ik ook met mijn verleden bij Ajax te maken. Ik heb hier toen ook een Klassieker gekeept. Toen was de sfeer nog heter en grimmiger. Ik houd er wel van."

De 37-jarige Boer had een drukke avond in Rotterdam-Zuid. "Het leek aan het eind wel een schiettent op de kermis. De bal ging alle kanten op. Een paar schoten werd geblokt en ik pakte er ook een paar. Het is mijn werk, hè." PEC staat na acht gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats en zou wel eens een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan. "We hebben in de eerste acht duels alleen van Ajax verloren en toen speelden we ook aardig. Deze groep heeft veel kwaliteiten", concludeert Boer.

Lees ook: Boer haalt bloed onder de nagels vandaan bij Feyenoord-fans: "Extreem"