'Ik mag aannemen dat de KNVB dat niet doet. Van Hooijdonk heeft gelijk'

'Ik mag aannemen dat de KNVB dat niet doet. Van Hooijdonk heeft gelijk'

16-10-2017 08:44
15

Pierre van Hooijdonk laat bij Studio Voetbal duidelijk blijken dat hij liever niet heeft dat Dick Advocaat doorgaat als bondscoach bij het Nederlands elftal. De zeventigjarige Hagenaar heeft volgens de analist niet goed gepresteerd.

Zeljko Petrovic denkt daar anders over en vindt dat Advocaat juist wel goed gepresteerd heeft. "Grapje? Dat kan je toch niet zeggen", reageert Van Hooijdonk. "Het missen van het WK is niet de schuld van Advocaat, maar hij heeft niet maximaal gepresteerd. We hebben zeventien miljoen bondscoaches, maar voor drie pure aanvallers en Sneijder op tien tegen Frankrijk had maar één van die zeventien miljoen gekozen. Dat was onze bondscoach."

"Advocaat heeft mij teleurgesteld", vervolgt Pi-Air. "Als je met zo veel ervaring zulke keuzes maakt, stelt ervaring niks voor. Daarom moeten we niet doorgaan met Advocaat. Een buitenlander moet met een grote bezem door de Hollandse School gaan. En Gullit mag erbij blijven en dan nog een jonge Hollandse assistent."

NOS-commentator Arno Vermeulen is het eens met Van Hooijdonk. Ook hij pleit voor een frisse wind. "Ik mag aannemen dat de KNVB dat niet doet. Pierre heeft gelijk. Hij heeft het niet goed gedaan. Het is mooi geweest. Punt. Einde."