'Dolberg kwam terug van interlands en ik zag weer wat leuke acties van hem'

'Dolberg kwam terug van interlands en ik zag weer wat leuke acties van hem'

16-10-2017 11:42
16

Kasper Dolberg is op de weg terug en daar is hij zich zelf van bewust. Dat vertelt Marcel Keizer maandag in de aanloop naar de Klassieker van komend weekend.

Dolberg is de voorbije weken de tweede spits van Ajax omdat Klaas-Jan Huntelaar de voorkeur krijgt. Keizer laat de Deen echter niet vallen. Sterker nog, Dolberg is nog altijd zijn eerste spits, heeft Keizer meermaals aangegeven. "Van de week hebben wij Kasper teruggekregen uit de interlandperiode. Ik dacht: ja, ik zie weer wat leuke dingen, wat leuke acties op het trainingsveld", aldus Keizer tegen Ajax TV.

Wedden

Meer odds

"Dan hoop je dat het meteen in zo'n wedstrijd (Sparta-thuis, red.) terugkomt. Aan de bal is hij vast, hij is technisch vaardig. Dan hoop je op een doelpuntje extra inderdaad", aldus Keizer, die Dolberg een strafschop zag missen. "Ik denk dat hij rustig genoeg is om te zien hoe hij er nu in zit. Hij weet dat hij terugkomende is. Die penalty had hem wel iets geholpen, maar hierdoor wordt hij geen betere of mindere speler."

Ajax bereidt zich de komende dagen in alle rust voor op de Klassieker van komend weekend. "Het is altijd lekkerder als je wint en je gaat daarheen. Natuurlijk gaan we met vertrouwen spelen. Dat moet ook, anders maak je daar geen kans", besluit Keizer.