Van der Vaart: 'Wij hadden vijf bijzondere spelers, nu kom je voor het hele team'

Van der Vaart: 'Wij hadden vijf bijzondere spelers, nu kom je voor het hele team'

16-10-2017 12:33
13

Rafael van der Vaart kijkt deze week met bovengemiddelde belangstelling naar Real Madrid-Tottenham Hotspur. De middenvelder heeft het shirt van beide clubs gedragen.

In gesprek met PA gaan de gedachten van Van der Vaart terug naar de wedstrijd van Spurs tegen Real in 2011. Die wedstrijd liep uit op een teleurstelling voor Tottenham én voor Van der Vaart. Door een vroege rode kaart van Peter Crouch werd de middenvelder in de rust om tactische redenen gewisseld. "Ik was natuurlijk boos. Ik vond het na afloop moeilijk om het er in de kleedkamer over te hebben."

Wedden

Meer odds

"Het draaide allemaal om die rode kaart. We waren zo goed begonnen in de Champions League, er groeide wat speciaals dat jaar. Die nederlaag was moeilijk te accepteren", aldus Van der Vaart, die onder meer samenspeelde met Gareth Bale en Luka Modric. "We hadden vier of vijf écht bijzondere spelers waarvoor je naar het stadion kwam. Nu kom je bij Tottenham voor de hele ploeg.

Bij Tottenham genoot Van der Vaart van trainer Harry Redknapp. "Wat een manager, hij zorgde ervoor dat we plezier hadden in de wedstrijden. Voor de wedstrijd tegen Real zei hij gewoon: 'ze zijn een goede ploeg, geen twijfel. Maar wij hebben ook een goede ploeg. Op onze dag kunnen we ze verslaan'. Zo keek hij naar het voetbal en van dat soort trainers hou ik."

Harry Kane wordt in Engelse media gelinkt aan een overstap naar Real Madrid. Van der Vaart daarover: "Het ding is: niemand zegt nee tegen Real Madrid. Maar als ik Harry Kane nu bij Tottenham zie...de club wordt ook groter en groter. Die wil kampioen worden en de Champions League winnen in een nieuw stadion. Er is nog zoveel om voor te spelen. Ik hoop dat hij blijft. Real Madrid is natuurlijk iets speciaals, maar Spurs is ook speciaal voor hem."