NAC betaalt prijs voor Limburgs kabaal: 'Ik riep nog, maar ze hoorden me niet'

NAC betaalt prijs voor Limburgs kabaal: 'Ik riep nog, maar ze hoorden me niet'

16-10-2017 13:08
12

NAC-doelman Mark Birighitti had zaterdag in de slotminuut tegen Roda JC maar wat graag een muurtje neergezet. Door het kabaal in het Parkstad Limburg Stadion mislukte dat plan.

Uiteindelijk zorgde een vrije trap van Adil Auassar - mogelijk van richting veranderd door Simon Gustafson - in blessuretijd voor de winnende treffer. Maar waarom stond er maar een eenmansmuurtje? "Ik zocht contact met mijn medespelers, riep dat ze een muurtje moesten neerzetten", vertelt Birighitti aan BN DeStem. "Maar het lukte me niet om goed contact te krijgen. Ik denk niet dat ze me hoorden, misschien omdat het publiek veel lawaai maakte."

Voor Birighitti was het een triest einde van een mooie week. Als derde doelman plaatste hij zich met Australië voor de play-offs om een WK-ticket. "Ja, het was groot feest, want het was op het nippertje. In de laatste minuut schoot Syrië nog een bal op de paal. Was die erin gegaan, dan waren wij uitgeschakeld geweest. Nu alleen over een maand nog Honduras verslaan. Het heeft zo'n impact op het land als we dat WK halen. En voor mij zou het natuurlijk ook prachtig zijn om het mee te maken. Dan moet ik wel goed keepen natuurlijk."