Kans op uitsupporters bij Klassieker neemt toe: 'Niet bij voorbaat een 'nee''

Kans op uitsupporters bij Klassieker neemt toe: 'Niet bij voorbaat een 'nee''

16-10-2017 16:30
21

Mogelijk kunnen er op relatief korte termijn weer uitsupporters van Ajax en Feyenoord naar de Klassieker. De gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag lijken open te staan voor een nieuwe kans voor de supporters. 

Vorige week werd bekend dat Ajax en Feyenoord gaan overleggen om tot een oplossing te komen in het probleem rond de uitfans. Al sinds 2009 mogen er geen fans van de twee clubs naar het uitduel met de rivaal. Als beide clubs tot een oplossing komen, is er toestemming van de betrokken gemeenten nodig. Ajax Showtime meldt dat de gemeente Amsterdam een oplossing ziet zitten. 

De gemeente Rotterdam wil eerst een concreet voorstel van de clubs ontvangen, maar zegt dat van een 'nee' bij voorbaat geen sprake is. Ook gemeente Den Haag wil in gesprek met Ajax Showtime nog niet op de zaken vooruit lopen. "De gemeente volgt nog altijd de lijn dat de supporters eerst met elkaar in gesprek gaan om de lucht te klaren", aldus Den Haag. 

Zondag gaat Ajax om 14.30 uur op bezoek bij Feyenoord. Dan zullen er in ieder geval nog geen supporters uit Amsterdam aanwezig zijn in het uitvak.