Tegen Zlatan zei ik: thank you for warning me! Hij werd helemaal gek

"Tegen Zlatan zei ik: thank you for warning me! Hij werd helemaal gek"

16-10-2017 19:54
23

Bas Nijhuis deelt in zijn boek de ene na de andere anekdote. Zlatan Ibrahimovic was een geval apart, stelt de Nederlandse scheidsrechter bij Radio 538.

"Ik floot Zweden tegen Tsjechië, de afscheidswedstrijd voordat ze naar het EK gingen. De Friends Arena in Solna zat helemaal vol, fantastisch", zegt Nijhuis. "In de 86e minuut krijgt Zlatan echt een heel klein duwtje. Ik fluit, maar meer niet. En hij komt op me af rennen: what do you think? Me, the big Zlatan. Je moet hem een rode kaart geven, ik had mijn rug kunnen breken."

"Ik zei 'Zlatan kom op, doe even normaal man. Het is gewoon een vrije trap'", vervolgt Nijhuis. "Ik praatte ook gewoon Nederlands terug, ik dacht dat zal hij wel verstaan. Maar hij was echt kwaad. Ik zei: nou kappen, wegwezen! Hij zei 'I will get him myself'. Hij wilde dus wraak nemen."

"Het was ondertussen de 88e minuut van de wedstrijd", aldus Nijhuis. "Vrije trap komt bij de tweede paal, Zlatan leunt iets op zijn tegenstander en kopt de 2-1 binnen. Dat hele stadion ging los, het was een groot feest. Totdat ik kwam: vrije trap tegen. En tegen Zlatan zei ik: thank you for warning me! Hij werd helemaal gek."